Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAKMICA VIKENDA

Ovo su sastavi za veliki derbi: Dinamo u najjačem izdanju, jedna velika dvojba u Hajduku

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo
Miroslav Lelas/PIXSELL
25.02.2023.
u 20:11

Što se sastava tiče, Dinamo će u utakmicu moći uči poprilično snažne jedanaestorke, bez ikakvih poteškoća. S Petkovićem, Ademijem, Livakovićem, Šutalom i Ivanušecom u momčadi, dok se u Hajduku još uvijek ne zna hoće li zaigrati njihov glavni igrač, Marko Livaja, a muče ih i drugi nedostaci

U velikom nedjeljnom derbiju 23. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige Dinamo u Zagrebu 128 dočekuje Hajduk u utakmici između prvoplasirane i drugoplasirane momčadi prvenstvene ljestvice. Utakmica je to koja bi mogla uvelike utjecati na završnicu i ishod ovosezonskog prvenstva. Plavi utakmicu dočekuju s osam bodova više (i utakmicom manje) i pred domaćom publikom imaju priliku eventualnom pobjedom staviti jednu ruku na trofej.

U tekućoj su sezoni rivali dosad međusobno igrali dvaput. Prvo su Zagrepčani u kolovozu na svojem travnjaku slavili s uvjerljivih 4:1, da bi dva mjeseca kasnije podijelili bodove na Poljudu (1:1). Spomenimo i okršaj u Superkupu iz srpnja, koji je otišao u ruke hrvatskog prvaka nakon boljeg izvođenja jedanaestereaca.

Gledamo li formu, Dinamo nije izgubio još od početka listopada, kada ih je u Ligi prvaka na Stamford Bridgeu svladao Chelsea (2:1), ali morao se zadovoljiti tek bodom u nedavnim utakmicama protiv Gorice i Slaven Belupa. Hajduk je, pak, prije pobjeda nad Goricom i Varaždinom izgubio od Istre 1961 i Rijeke. 

Što se sastava tiče, Dinamo će u utakmicu moći uči poprilično snažnog sastava, bez ikakvih poteškoća. S Petkovićem, Ademijem, Livakovićem, Šutalom i Ivanušecom u momčadi, dok se u Hajduku još uvijek ne zna hoće li zaigrati njihov glavni igrač, Marko Livaja, a muče ih i drugi nedostaci. 

Hajduku već nedostaje niz prvotimaca. Od ranije su ozbiljnije ozlijeđeni Lovre Kalinić i Josip Elez, a osim njih, u derbiju neće biti Chidozieja Awaziema, Tonija Borevkovića, Dominika Prpića, Anthonyja Kalika i Lukasa Grgića. Morat će se pouzdati u nove igrače Anella i Ferra te u mlade nade poput Pukstaša, Capana, pa možda čak i Luke Vuškovića.

Vratimo se na zvijezdu Hajduka, Livaja će se u Zagreb uputiti automobilom, a ne autobusom s ostatkom momčadi, kako bi se spriječila mogućnost zaraze još nekog od igrača. U zadnji čas procijenit će se je li Livaja spreman za nastup protiv Dinama, a ako Livaja ne bude spreman za derbi, njega će zamijeniti iskusni Nikola Kalinić.

SASTAVI ZA DERBI:

Foto: Hrvatske Šume

Komentara 6

Avatar kvasac60
kvasac60
20:53 25.02.2023.

Šteta što će biti ružno vrijeme..

NI
nitram
21:22 25.02.2023.

stete sto su vajduku povrijedeni igraci rezervnog sastava pa ce i ovaj puta ili klupa ili tribina

BE
Berri
21:14 25.02.2023.

Livaja će sigurno igrati jer eventualnom pobjedom Hajduk može doći do -5. ako Hajduk izgubi, Dinamo ide na +11 i još ima zaostalu utakmica s Istrom, dakle potencijalno na +14. Siguran sam da će Livaja igrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije